13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGestul elevului de la Colegiul Militar i-a șocat pe toți care îl cunoșteau

Gestul elevului de la Colegiul Militar i-a șocat pe toți care îl cunoșteau

Gestul elevului de 17 ani de la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a șocat atât reprezentanții școlii, cât și întreaga comunitate din comuna Calopăr, acolo unde copilul a crescut.

La școală era un elev de nivel mediu și care a avut sancțiuni pentru unele întîrzieri. Așa îl descriu reprezentanții Colegiului Militar ”Tudor Vladimirescu” pe elevul de 17 ani, care marți după-amiaza a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova. În urma incidentului, fata de 14 ani a decedat, iar tânărul de 19 ani este în stare gravă. Din ceea ce spun reprezentanții școlii nu erau semnale că elevul ar fi putut recurge vreodată la un astfel de gest.

Elevul riscă să fie exmatriculat


”Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” în anul 2020. El a încheiat ultimul an de studii, respective clasa a XI-a, cu media 7,67. Nu a avut sancțiuni în cee ace privește abaterile deosebit de grave. De asemenea, din punct de vedere al testărilor psihologice, el a fost declarat apt la admiterea în Colegiul Național Militar de către instituțiile abilitate conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal. Colegiul Național Militar a declanțșat o anchetă internă în acest moment pentru a stabili tot ceea ce se poate stabili la nivelul instituției în acest moment. Cu siguranță, Colegiul Național Militar va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare.

În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Dacă organele abilitate vor declara și fapta săvârșită este declarată de elev, automat conform legislației Ministerului Apărării Naționale este declarat incompatibil cu sistemul militar. Această incompatibilitate cu sistemul militar duce la exmatriculare”, a precizat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Nu a avut niciodată altercații la școală


Atacatorul din Grădina Botanică nu a avut niciodată altercații cu colegii de școală, iar gestul lui e unul șocant pentru reprezentanții colegiului.
”Pe parcursul școlarizării în colegiul militar, elevul beneficiază de consiliere psishologică din partea pishologului școlii și are parte de consiliere și orientare profesională. Se aplică teste și nu s-a demonstrate nimic special. Copilul nu a avut abateri grave. Sancțiune pentru un colegiu militar înseamnă întârzierea la raportul de dimineață, înseamnă și întîrzierea la studiu. Da, aici a fost la un moment dat încadrat. Nu a avut altercații, nu au fost aplicate sancțiuni pentru asta”, a mai precizat Ioana Lădaru, purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar din Craiova.


Reprezentanții școlii spun că au încercat să ia legătura cu familia elevului, dar nu au răspuns.
”Membrii familiei nu au luat legătura cu noi, iar în momentul în care s-a încercat să se ia legătura cu ei, nu ne-au răspuns la telefon.”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Colegiului Militar din Craiova.

Primarul din Calopăr: Nu a agresat niciodată pe cineva nici măcar verbal

Elevul de la Colegiul Militar este din Calopăr, iar prin gestul lui a șocat întreaga comunitate.

”A crescut aici în Calopăr acest copil. Niciodată nu a fost implicat în scandaluri, nu a agresat pe cineva nici măcar verbal. Puteți întreba chiar o sută de persoane că asta vă vor spune. . În ultimii trei ani, l-am văzut doar vara, pentru că în timoul anului stătea la internat la Liceul Militar. Dar atunci când venea acasă, în vacanță, saluta pe roata lumea, îl întrebam ce face. Suntem cu toții șocați de ceea ce s-a întâmplat Este un incident în urma căruia trei familii sunt distruse de durere”, a precizat primarul comunei Calopăr, Daniel Bobin.


Vecinii băiatului care au înjunghiat cei doi copii spun că au aflat la o zi distanță. ”Am început să tremor când am auzit ce s-a întâmplat. De dimineață am aflat, nici nu știam. Sunt șocată. Nu cred așa ceva. E u copil bun dintr-o familie respectuoasă care avea grijă de educația copiilor.”, a spus una dintre vecine.


Cazul este în cercetare

Elevul care a atacat cei doi tineri este acum cercetat.
”Prin ordonanţa din data de 28.06.2023 emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a dispus reţinerea inculpatului minor pentru o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii infracţiunilor în raport de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale”, se arată în comunicatul Tribunalului Dolj.

UPDATE : IPJ Dolj a transmis că tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Cu ce medii s-a intrat la Colegiul Național Militar din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS