23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tânăr cu permisul suspendat a provocat un accident şi a minţit că nu el era la volan

Un tânăr cu permisul suspendat a provocat un accident şi a minţit că nu el era la volan

Un tânăr din Galaţi a fost reţinut după ce a provocat un accident rutier. Pentru că avea permisul de conducere suspendat, a minţit că nu el s-a aflat la volanul maşinii, ci o altă persoană. Victima accidentului, un motociclist de 30 de ani, a fost rănit grav.

Accidentul a avut loc marţi noapte, pe o stradă din Galaţi, în zona campusului studenţesc.

Poliţiştii au stabilit că un tânăr, de 21 de ani, din Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din oraş, când a ajuns în dreptul campusului studenţesc ar fi virat la stânga fără să acorde prioritate de trecere unei motociclete, care era condusă din sens opus de un bărbat de 30 de ani, astfel că cele două autovehicule s-au ciocnit.

Motociclistul a fost rănit grav, iar după ce i s-a acordat primul ajutor la faţa locului a fost transportat la spital.

A minţit pentru că avea permisul suspendat

La sosirea poliţiştilor, un tânăr de 18 ani a declarat că el fusese la volanul autoturismului. Acesta deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. A fost dus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că, la momentul producerii accidentului rutier, la volan s-a aflat, de fapt, tânărul de 21 de ani, care avea permisul suspendat. A fost testat atât pentru consumul de alcool, cât şi pentru cel de droguri, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri. De asemenea, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore. Miercuri urma să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte şi: Trei români căutaţi în Germania pentru furt, găsiţi în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS