22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubmersibilul Titan mai are oxigen doar câteva ore

Submersibilul Titan mai are oxigen doar câteva ore

Submersibilul Titan mai are doar câteva ore oxigen. Echipa multinațională de căutare continuă căutarea submarinului care a dispărut cu cinci persoane la bord.

Submersibilul Titan, de dimensiunea unui minivan, operat de OceanGate Expeditions, și-a început coborârea duminică la ora 13.00. A pierdut contactul cu nava de sprijin de suprafață aproape de sfârșitul a ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore la locul celui mai faimos naufragiu din lume în Atlanticul de Nord.
Titan a pornit cu 96 de ore de aer, conform companiei, ceea ce înseamnă că rezervoarele sale de oxigen ar fi probabil epuizate astăzi la prânz.

Speranţe năruite

Echipele de salvare și cei dragi celor cei cinci ocupanți ai Titanului, au sperat miercuri în rapoartele Gărzii de Coastă din SUA. Echipele de căutare canadiene au înregistrat zgomote subacvatice folosind geamanduri sonar, potrivit www.standard.co.uk.
Garda de Coastă a spus că vehiculele de căutare subacvatice au fost redirecționate în vecinătatea unde au fost detectate zgomotele, fără niciun rezultat. Oficialii au avertizat că este posibil ca sunetele să nu fi provenit de la Titan.

Nava franceză L’Atlante cu macara care poate zgâria fundul oceanului ajunge la fața locului

L’Atlante, o ambarcațiune franceză care face parte dintr-o flotă de salvare îndrăzneață, este la câteva minute de locul epavei Titanicului, potrivit datelor din satelit.

Submersivul Titan, operat de OceanGate Expeditions pentru a explora epava SS Titanic scufundat în largul coastei Newfoundland

Nava de cercetare multifuncțională de 279 de picioare transportă un ROV (denumit Victor 6000) care se poate scufunda până la aproape 20.000 de picioare. Nava franceză este văzută ca una dintre cele mai bune speranțe de a reveni pe Titan la suprafață. Epava Titanicului se află la aproape 13.000 de picioare.

Victor 6000 poate îndeplini sarcini, inclusiv căutare și inspecție video și acustică. Are brațe robotizate care pot manipula obiecte, potrivit operatorului navei, Flota Oceanografică Franceză.

Soția șefului OceanGate dispărut, descendentă a unui cuplu de pe Titanic

Wendy Rush, soția lui Stockton Rush, șeful OceanGate, dispărut pe submersibilul Titan, este descendenta directă al unui cuplu care a murit pe Titanic.

Ea este stră-strănepoata lui Isidor și Ida Straus – doi pasageri de primă clasă care se aflau la bordul Titanicului când s-a scufundat în 1912.

Potrivit arhivelor New York Times, cadavrul lui Isidor a fost recuperat la aproximativ două săptămâni după scufundare. Rămășițele Idei nu au fost găsite niciodată. O versiune fictivă a acestei scene a fost descrisă în filmul din 1997, arătând un cuplu îmbrățișat în timp ce apa se ridică în jurul lor.

Dr. David Gallo crede că ar fi nevoie de un „miracol” pentru a-i salva pe cei prinși în Titan

Dr. David Gallo, explorator de adâncime, crede că ar fi nevoie de un „miracol” pentru a-i salva pe cei prinși în Titan. Alegând să rămână optimist cu privire la șansele de a găsi supravieţuitori pe Titan, dr. Gallo a spus pentru Good Morning Britain: „Poate acum două zile speranța mea a alunecat rapid în jos, dar apoi au apărut aceste zgomote și se pare că există surse foarte credibile acolo, credibile și repetabile.

„Vom vedea cum se întâmplă, dar totul se întâmplă foarte repede, așa că avem o cursă contra cronometru.

„Speranțele noastre sunt mari. Avem nevoie de un miracol în acest moment, dar miracolele se întâmplă, așa că sunt foarte optimist.”

Citeşte şi: Cluj: Tavanul unui imobil s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS