2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateFurtuni în mai bine de jumătate de țară. În Dolj va fi cod portocaliu

Furtuni în mai bine de jumătate de țară. În Dolj va fi cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis  Coduri de furtuni, care vor curprinde mai bine de jumătate de țară

Va fi Cod roșu de furtuni în intervalul 16 iunie, ora 12.00 – 17 iunie, ora 12.00. Vor fi averse torențiale și abundente în județele:

  • Mehedinți,
  • Caraș-Severin,
  • zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.
content-image

Cod portocaliu de furtuni

ANM a emis și o avertizare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă. Intervalul de valabilitate: 16 iunie, ora 10.00 – 17 iunie, ora 12.00.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Cod galben de furtuni

ANM a emis o averizare de cod galben de furtuni în intervalul 16 iunie, ora 10.00 – 17 iunie, ora 12.00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Citește și: (VIDEO) Oltean reținut pentru furt calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS