14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina este lovită de un val extrem de căldură

China este lovită de un val extrem de căldură

China este lovită de un val extrem de căldură pentru luna iunie: 48,5 grade Celsius. Oamenii de știință au susținut că fenomenul meteo natural cunoscut sub numele de El Nino a început. Asta va însemna valuri de căldură mai intense.

Temperatura maximă de 48,5 grade celsius a fost înregistrată la stația meteo de la lacul Aidinghu, în provincia Xinjiang. De altfel, de la începutul lunii – în mai multe regiuni din China – maximele pe timpul zilei nu au scăzut sub 40 de grade.

Schimbările climatice și începutul fenomenului natural El Nino – când apa oceanului Pacific de la suprafață să încălzește. Astfel, în multe zone vor fi valuri de căldură intense, iar în altele precipitații abundente.

În orașul Turpan – considerat unul dintre cele mai afectate de acest val de căldură – pe 12 iunie s-au înregistrat 46,9 grade. Minime pe timpul nopții nu a coborât sub 31 de grade.

Aici, în 2017, a fost și cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în China a fost de 50,5 C, potrivit Euronews.

Experții sunt, de asemenea, îngrijorați de ceea ce se întâmplă în ocean. El Nino înseamnă că apele din Pacificul de Est sunt mai calde decât de obicei. Dar chiar înainte de începerea acestui El Nino, în mai, temperatura medie globală a suprafeței mării a fost cu aproximativ 0,1 C (0,2 F) mai mare decât oricare alta înregistrată. Asta ar putea supraalimenta vremea extremă.

Citește și: Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar până la formarea noului Guvern

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS