19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilioane de oameni de pe Coasta de Est până în Canada suferă din cauza incendiilor din Quebec

Milioane de oameni de pe Coasta de Est până în Canada suferă din cauza incendiilor din Quebec

-

Fumul intens a umplut New York-ul și a fost emis „cod roșu” în Philadelphia. Milioane de oameni de pe Coasta de Est până în Canada suferă din cauza incendiilor din Quebec.

Oficialii canadieni au cerut altor țări ajutor suplimentar pentru a lupta împotriva celor peste 400 de incendii din întreaga țară. Incendiile au provocat deja strămutarea a 20.000 de persoane

Din Maryland până în capitala canadiană, un nor de fum uriaș provocat de incendiile din Quebec a ajuns și pe coasta de est a SUA.

Miercuri a adus prima alertă cod roșu de calitate a aerului în Carolina de Nord din 2012, potrivit CNN. Mii de copii au rămas în case, avioanele au rămas la sol în New York City. Milioane de locuitori în pericol de a respira un aer nesănătos.

Peste 75 de milioane de oameni din estul Statelor Unite sunt miercuri sub alerte privind calitatea aerului din cauza fumului, care a făcut să dispară orizonturile emblematice în spatele norului portocaliu. Cel mai puternic nor de fum este de așteptat să lovească nord-est prin Atlanticul de mijloc și până în Carolina.

Chiar și oamenii sănătoși pot suferi probleme de sănătate

Norul enorm de poluare ar putea provoca efecte pe termen lung asupra sănătății, în funcție de persoană și de cantitatea de expunere, a spus dr. Purvi Parikh, alergolog și imunolog la NYU Langone Health and Allergy & Asthma Network.

„O persoană sănătoasă poate rezista o zi sau două fără prea multe probleme, dar la aceste niveluri, chiar și ei sunt în pericol”, a spus Parikh.
„Persoaneele vulnerabile au un risc mult mai mare. Cele mai vulnerabile sunt: persoanele în vârstă, copiii, femeile însărcinate, cei cu probleme pulmonare subiacente, cum ar fi:

  • astmul,
  • boala pulmonară cronică obstructivă (BPOC),
  • cancerul pulmonar,
  • bolile de inimă .”

Dacă oamenii dezvoltă și continuă să aibă simptome după ce calitatea aerului revine la normal, atunci este posibil să fi dezvoltat astm bronșic sau BPOC. Aceste boli pot deveni cronice”, a spus Parikh.

Purtarea măștii

Experții spun că purtarea unei măști de față poate ajuta, dar este foarte important tipul de mască. „N95 protejează foarte bine de particulele de fum, care sunt cele mai periculoase, a spus Linsey Marr, profesor de inginerie de mediu la Universitatea Virginia Tech.

 Fumul de la incendiile din Canada s-a revărsat miercuri în coasta de est și în mijlocul vestului SUA, acoperind capitalele ambelor națiuni într-o ceață nesănătoasă, oprind zborurile pe aeroporturile importante și determinând oamenii să scoată măști de față din epoca pandemiei. (AP Foto/Julie Jacobson)
Fumul de la incendiile din Canada s-a revărsat miercuri în coasta de est și în mijlocul vestului SUA, acoperind capitalele ambelor națiuni într-o ceață nesănătoasă, oprind zborurile pe aeroporturile importante și determinând oamenii să scoată măști de față din epoca pandemiei. (AP Foto/Julie Jacobson)

„Este posibil să simți în continuare miros de fum prin mască, dar blocează particulele, atâta timp cât este o mască de înaltă calitate”, a spus Marr. „Cu siguranță doriți un N95 sau KN95 sau KF94 pentru a obține cea mai bună protecție. Măștile chirurgicale și măștile de pânză vor oferi un mic beneficiu, mai bine decât nimic,. Dacă doriți cu adevărat să vă protejați sănătatea, ar trebui să purtați un „respirator”, cum ar fi un N95, KN95 sau KF94.”

Citeşte şi: Două cule din Dolj, inaugurate pe sume ameţitoare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Craiova caută constructor pentru strada Mălinului

A venit timpul modernizării şi pentru strada Mălinului din...

ȘTIRI GdS