7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrințul Harry, primul membru al familiei regale care va depune mărturie în instanță

Prințul Harry, primul membru al familiei regale care va depune mărturie în instanță

Prinţul Harry va deveni primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care va depune mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani. Acesta se va prezenta săptămâna viitoare în procesul său împotriva unui grup de ziare. Harry acuză grupul de comportament ilegal, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Harry, fiul cel mic al regelui Charles, va apărea în boxa martorilor la Înalta Curte din Londra. Este parte a procesului pe care el şi alte peste 100 de celebrităţi şi personalităţi l-au intentat împotriva Mirror Group Newspapers (MGN). De asemenea, împotriva editorului publicaţiilor Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People.

Va fi prima dată când un membru regal de rang înalt va depune mărturie de când Edward al VII-lea a depus mărturie ca martor în cadrul unui proces de divorţ în 1870. Apoi, 20 de ani mai târziu, într-un proces de calomnie privind un joc de cărţi. Ambele au avut loc înainte de a deveni rege.

Harry, în atenția întregii lumi după controversele cu Casa Regală

Harry abia a ieşit de pe prima pagină a ziarelor în ultimele şase luni. Asta din cauza certurilor sale juridice cu presa britanică şi a lansării memoriilor sale şi a serialului documentar Netflix. În care și în fim a acuzat alţi membri seniori ai familiei regale de complicitate cu tabloidele.

Apariţia sa în instanţă este posibil să atragă atenţia la nivel mondial.

În procesul care a început luna trecută, s-a spus că jurnaliştii MGN sau investigatorii privaţi angajaţi de aceştia au efectuat hărţuiri telefonice la ”scară industrială”. De asemenea, au comis alte acte ilegale pentru a obţine informaţii despre prinţ şi ceilalţi reclamanţi.

Avocatul spune că hărțuirea a fost făcută cu acordul editorilor și directorilor

Avocatul reclamanţilor, David Sherborne, a declarat că acest lucru a fost făcut cu ştiinţa şi aprobarea editorilor şi directorilor executivi de rang înalt.

MGN contestă acuzaţiile şi afirmă că persoane cu funcţii de conducere au negat că ar fi ştiut ceva despre hărţuire. Totodată, că li s-a ascuns orice abatere.

Instanţa a fost informată de un jurnalist şi biograf al lui Harry că unul dintre cei care ştiau despre hărţuire a fost fostul editor Piers Morgan. Acesta esteunul dintre cei mai mediatizaţi radiodifuzori britanici. El este un critic deschis al prinţului şi al soţiei sale Meghan.

Citește și: Statuia Libertății, într-un orășel din România


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS