8.4 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCod portocaliu de vreme instabilă în toată Oltenia

Cod portocaliu de vreme instabilă în toată Oltenia

Cod portocaliu de vreme instabilă în toată Oltenia, valabil până duminică dimineața.

Administrația Națională de Meteorologie anunţă instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a ţării, de sâmbătă până duminică dimineaţă. A fost emisă o avertizare cod portocaliu în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt. De asemenea, pentru zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa şi Prahova.

Potrivit ANM, de sâmbătă, ora 11.00, până duminică la ora 06.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Oltenia, sudul Banatului, vestul şi nord-vestul Munteniei, Dobrogea şi în vestul şi sud-vestul Transilvaniei.

Pentru zonele vizate a fost emisă o avertizare cod galben.

„În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (3/4 iunie) aria acestor fenomene se va restrânge spre sud.-vestul teritoriului”, anunţă meteorologii.

Cantități de apă de 40 – 50 l/mp

Aceştia precizează, de asemenea, că astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni,î. În Moldova şi în jumătatea estică a Munteniei temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h. În plus, ANM anunţă cod portocaliu în judeţele Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa şi Prahova.

„Local cantităţile de apă vor fi de 40…50 l/mp. Izolat de peste 70…80 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, a mai transmis ANM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS