10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Regele Charles al III-lea a ajuns în România

(VIDEO) Regele Charles al III-lea a ajuns în România

-

Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Suveranul a aterizat pe Aeroportul Băneasa la ora 14:55.

Regele Charles a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Potrivit unor surse, Regele Charles ca pleca de la Cotroceni direct spre Valea Zălanului. Va rămâne acolo până marți, când va merge la Viscri. Cel mai probabil, suveranul va pleca înapoi în Marea Britanie din Mureș.

Regele Charles al III-lea este primit cu onoruri militare de către președintele Klaus Iohannis, pe platoul Marinescu. Monarhul britanic a venit în România singur.

În cadrul ceremoniei sunt ntonate cele două imnuri – al României şi al Marii Britanii.

Regele Charles a salutat în limba română garda de onoare de la Cotroceni: „Bună ziua”.

Întâlnirea cu Iohannis este estimată să dureze 25 de minute. Discursul președintelui va începe la 16.05, iar cel al regelui la 16:15. La 16:45, suveranul va pleca de la Cotroceni.

Potrivit agendei şefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat pentru Agerpres că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:33

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS