8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina este pregătită să adere la NATO

Ucraina este pregătită să adere la NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, în timpul unei călătorii în Republica Moldova, că Ucraina este pregătită să facă parte din alianța militară NATO și că Kievul așteaptă ca blocul comunitar să fie pregătit pentru a admite țara sa în UE, informează Hotnews.

De asemenea, Zelenski a reiterat dorința Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, după ce a sosit în Moldova, pentru un summit care reunește aproape 50 de lideri europeni.

Summitul este menit să arate sprijinul pentru ambele țări, în timp ce Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

„Susținem Moldova și poporul său care se integrează în UE. Ați sprijinit poporul nostru, refugiații noștri care au fugit în primele zile ale războiului. Nu vom uita niciodată acest lucru”, a declarat Zelenski.

„Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”, a mai spus el. Summitul Comunității Politice Europene este găzduit de Republica Moldova. Este organizat în Castelul Mimi, situat la aproximativ 20 km de teritoriul ucrainean.

Citeşte şi: Gheorghe Dincă, condamnat definitiv pentru violarea şi uciderea a două copile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS