6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞofer român blocat în Germania după ce a fost prins transportând ilegal un tanc

Şofer român blocat în Germania după ce a fost prins transportând ilegal un tanc

Un șofer de TIR român este blocat de patru zile în cabină, în Germania. Oamenii legii i-au confiscat camionul și platforma de transport după ce l-au prins transportând ilegal un tanc. Românul venea cu tancul din Franţa, iar poliţiştii germani i-au interzis să plece mai departe, scrie Ziare.com.

Românul a fost oprit în timpul unui control în trafic derulat de polițiștii germani sâmbătă, 27 mai. Potrivit actelor, camionul avea schele încărcate pe remorcă. Dar când polițiștii din Wörth/Isar au inspectat transportul oprit pe A92, au găsit un tanc, relatează Passauer Neue Presse.

Oamenii legii au observat că datele de pe documente nu se potrivesc deloc cu realitatea. Transportul agabaritic a fost tras lângă autostradă și șoferului i s-a interzis călătoria, fiindu-i ridicate toate actele.

Potrivit hârtiilor de transport, vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru luptă. În loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, nu e exclus ca firma de expediție să obțină acte care să permită continuarea transportului spre România. Chiar şi aşa, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați cu sume care implică cinci cifre, în euro, susține reprezentantul autorităților.

Șoferul doarme în cabină de patru zile deoarece îi este interzis să plece mai departe.

Citeşte şi: Bărbat lovit de fulger în timp ce se afla în apa mării

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS