22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul din Penitenciarul Rahova a refuzat să intre la lucru

Personalul din Penitenciarul Rahova a refuzat să intre la lucru

Personalul din Penitenciarul Rahova a refuzat în această dimineață să mai intre la lucru și sunt afectate vizitele la deținuți. Transportul deținuților către instanțele de judecată și locurile de muncă este blocat.

Sindicatele susțin și că deținuții din penitenciarele din toată țara sunt păziți de un efectiv redus de agenți.

Pretest la Penitenciarul Rahova ( INQUAM Photos Octav Ganea)
Pretest la Penitenciarul Rahova ( INQUAM Photos Octav Ganea)

Polițiștii din sindicat au ajuns la posturi, dar au refuzat să intre în serviciu, până la ora 11.00.

Președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Șchiopu, a vorbit despre acțiunea de protest pe o desfășoară astăzi.

„Începând de dimineață, odată cu intrarea în servici a schimbului care ar trebui să schimbe schimbul din noaptea aceasta, toți salariații care au îndeplinit norma de muncă vor refuza munca suplimentară. Astăzi dimineață nu vor intra în servici și colegii care i-au prins în servici în noaptea asta vor rămâne patru ore. Activitățile vor fi reduse la minim, pentru că inclusiv ei, la ora 7:30, ar ieși din cadrul programului normal de lucru și ar însemna să facă ei la rândul lor muncă suplimentară.

Șapte revendicări

„Deținuții care lucrează la punctele de lucru și care vor apuca să iasă din unitate până în ora 7:30 vor ieși la muncă. Activitățile se vor rezuma la paza strictă a deținuților, fără desfășurarea în mod coerent a programului zilnic. Acesta se dorește a fi un prim semnal.

Dacă cele șapte revendicări ale noastre nu vor fi discutate și puse în aplicare, începând cu luna iunie, nu va mai intra nimeni în serviciu”, a spus Florin Șchiopu.

Polițiștii din penitenciare au dat deja oficialilor din Ministerul Afacerilor Interne un prim avertisment. Au intrat în grevă japoneză, adică au purtat banderole albe la umăr în timp ce și-au desfășurat activitatea. În prezent, poliția penitenciarelor are un deficit de personal de peste 3500 de oameni. Din cei 12.500 de polițiști angajați în prezent, în jur de 8000 ar urma să participe la protest. Sindicaliștii spun că dacă nu le vor fi ascultate revendicările, vor suspenda activitatea pentru patru zile, în luna iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS