10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsurile la frontieră pentru minivacanţa de Rusalii

Măsurile la frontieră pentru minivacanţa de Rusalii

Poliția de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, în vacanța de Rusalii.

În această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Se acționează pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei. În funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă. Se va suplimenta personalul din punctele de frontieră.

Reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine.

 Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei.

La granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane. La granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control.

Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituției noastre – www.politiadefrontiera.ro.

Se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției.

Pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să fie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Citește și: Vâlcea: Coliziune între un autoturism și o ambulanță pe DN 67

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS