25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColoane lungi de camioane la frontiera cu Ungaria

Coloane lungi de camioane la frontiera cu Ungaria

Coloane lungi de camioane sunt formate, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria. La Nădlac II, rândul de TIR-uri a fost de 10 kilometri. La Vărşand a fost de opt kilometri, cu un timp ce aşteptare de până la 10 ore până se trece graniţa.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand sunt deschise două artere de ieşire din ţară pentru traficul greu. Se înregistrează un timp de aşteptare de aproximativ 10 ore până se ajunge la punctele de control de la graniţă.

„Trafic intens, număr foarte mare de automarfare prezentate la ieşirea din ţară într-un timp scurt”, arată aplicaţia.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Arad au precizat, pentru Agerpres, că înainte de Vărşand, pe DN 79A, coloana de automarfare este lungă de opt kilometri. Aici sunt mobilizate echipe de poliţişti pentru a dirija circulaţia.

La Nădlac II se aşteaptă cel puţin patru ore

La Nădlac II, conform aplicaţiei „Trafic online”, sunt disponibile patru artere de ieşire pentru traficul greu. Se aşteaptă cel puţin patru ore pentru a se trece în ţara vecină. Aplicaţia menţionează că pe autostrada pan-europeană coloana de automarfare este lungă de 10 kilometri.

La Nădlac I, unde este deschisă o arteră de control pentru traficul greu, se aşteaptă două ore în coloane.

Cu privire la aglomeraţie, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că deschiderea unor noi artere de control depinde şi de autorităţile ungare. Acestea care trebuie să aloce personal suplimentar pentru a se forma echipe comune cu poliţiştii de frontieră români.

Luni a fost sărbătoare naţională în Ungaria

„Luni a fost sărbătoare naţională în Ungaria. Pe parcursul zilei, până la ora 23.00, a existat restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj. Marţi dimineaţă, un număr foarte mare de autocamioane s-au prezentat la frontieră pentru ieşirea din România”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Alexandru Dincă.

Şoferilor de camioane care ies din ţară li se recomandă să verifice aplicaţia „Trafic online” pentru a fi la curent cu evoluţia situaţiei.

Citeşte şi: Vâlcea: Trafic blocat pe DN7. A explodat roata unui TIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS