8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucurie de Ziua Copilului pentru copiii ale căror zile au devenit o luptă

Bucurie de Ziua Copilului pentru copiii ale căror zile au devenit o luptă

Copilăria e un tărâm magic, plin de culoare şi fantezie. Numai că şi aici nedreptatea îşi vâră, uneori, coada. Aşa se nasc copiii luptători, nevoiţi să înfrunte balauri şi să poarte bătălii desprinse din cărţi. Deşi la vârsta lor ar trebui doar să le citească şi să ştie că Binele învinge Răul. Pentru ei, Asociația Dincolo de azi – DA organizează miercuri, 31 mai 2023, un eveniment care să le reamintească să râdă şi să se bucure.

La Restaurantul Debarcader din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, copiii din Secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova și copiii aflați în asistența maternală vor fi invitaţii de onoare ai evenimentului „Copilăria în Culori: Ziua Emoțiilor și Râsetelor”.

1 iunie, o zi a bucuriei şi pentru copiii mai puţin norocoşi

“În spiritul celebrării zilei de 1 iunie, ne dorim să le dăruim o zi plină de bucurie și emoții pozitive copiilor care trec prin momente dificile şi care merită toată dragostea și susținerea noastră. Suntem profund conștienți de lupta grea pe care acești copii o duc în fiecare zi. Dorim să le aducem un zâmbet pe chip. Să le amintim că nu sunt singuri și că există o comunitate puternică care îi susține”, a transmis Georgiana Băiaşu, preşedintele Asociaţiei Dincolo de Azi.

Zeci de copii se vor bucura de magia copilăriei miercuri, pe 31 mai, datorită demersului iniţiat de ONG. “Pentru că Ziua Copilului înseamnă emoție și bucurie. Iar copiii pentru care copilăria a devenit un câmp de luptă au nevoie de noi, de energie pozitivă, de atenție și iubire”, spune Georgiana Băiaşu.

„Sunt copii de la care avem de învăţat mai mult decât ne-am imagina”

Georgiana Băiașu este unul dintre îngerii copiilor de la Secția de Oncopediatrie de la Spitalul Județean Craiova.

“Ne bucurăm că avem alături de noi oameni inimoşi, care vor petrece împreună această zi specială în compania unor copii minunaţi. Sunt copii de la care avem de învățat mai mult decât ne-am putea imagina și care merită să primească mai mult decât putem noi oferi”, a adăugat preşedintele Dincolo de Azi.

Asociaţia Dincolo de Azi este constant alături de copiii bolnavi, din Secţia de Oncopediatrie. În paralel, ONG-ul derulează proiecte pentru dotarea maternităţilor şi a secţiilor de copii din spitale, dar şi alte proiecte sociale care au în centru copiii. Georgiana se implică asiduu în proiecte pentru copii şi pentru persoane vulnerabile de câţiva ani buni.

E o misiune pe care a îmbrăţişat-o cu totul în urmă cu câţiva ani şi care are o poveste emoţionantă în spate, prezentată de GdS în materialul Îngeri printre oameni. Povestea Georgianei, îngerul copiilor cu cancer.

Despre proiectele Asociației Dincolo de Azi aflați mai multe aici. Cei care doresc să ajute, pot face donații în contul: RO11BTRLRONCRT0477170201

Beneficiar: Asociația Dincolo de Azi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS