20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Exercițiu de pregătire ISU la Spitalul Județean, în cazul producerii unui cutremur

(VIDEO) Exercițiu de pregătire ISU la Spitalul Județean, în cazul producerii unui cutremur

-

Pompierii gorjeni participă luni la un exercițiu de pregătire la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cazul producerii unui cutremur.

„Situația tactică presupune producerea în zona Vrancea a unui seism major. Seismul s-a resimțit puternic și pe teritoriul județului Gorj. La una dintre clădirile în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență (sediul de la pasarelă), în urma mișcării seismice s-au produs pagube importante. A fost generat și un incendiu.
Am constituit un punct medical avansat pentru trierea victimelor. Asta, concomitent cu operațiunile de căutare-salvare și de localizare și lichidare a incendiului.
Pregătirea profesională este una dintre preocupările noastre permanente. Exercițiile aduc un mare plus în activitatea de pregătire. Am încercat, de fiecare dată, prin organizare și experiența pe care o avem să luam în calcul toate situațiile neprevăzute pe care o situație de urgență le poate produce”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Medic din Craiova, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliţiştii doljeni au anunţat că se continuă cercetările pentru ucidere din culpă, după decesul unei femei de 52 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un medic craiovean. Incidentul a avut loc pe data de 4 aprilie, iar femeia a decedat pe 3 mai. Acelaşi medic a fost deferit justiţiei într-un alt dosar de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Potrivit anchetatorilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, medicul ar fi provocat decesul unui pacient.

ȘTIRI GdS