11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de percheziții la un grup de funcționari de la o companie din subordinea Ministerului Energiei 

Zeci de percheziții la un grup de funcționari de la o companie din subordinea Ministerului Energiei 

Zeci de percheziții la un grup de funcționari de la o companie din subordinea Ministerului Energiei. Procurorii DIICOT efectuează, miercuri, zeci de percheziții la un grup de funcționari de la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de ridicat și Recipientelor sub presiune (C.N.C.I.R. S.A.), aflată în subordinea Ministerului Energiei. Ancheta vizează delapidarea bugetului instituției cu prejudiciu de circa 2 milioane euro.

„Mecanismul infracţional a presupus efectuarea de achiziții fictive de bunuri de la societăți controlate de membrii grupului infracțional/persoane care au aderat la grupul infracțional/persoane apropiate de membrii grupului infracțional, prin atribuire directă în platforma SEAP.

Bunurile/produsele nu au fost efectiv livrate, însă contravaloarea acestor achiziții a fost achitată de companie, sumele de bani fiind retrase în numerar de la ATM sau de la ghișeele unităților bancare și distribuite ulterior între membrii grupului infracțional organizat. Ulterior, pentru a scădea din gestiunea companiei stocul de bunuri astfel achiziționate, acestea erau eliberate în consum către departamentele/serviciile din cadrul CNCIR – structura centrală sau către unitățile subordonate – Sucursale regionale și Puncte de lucru teritoriale”, susțin procurorii, conform G4Media.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS