17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrosul Copilăriei pentru copiii cu autism, la Craiova

Crosul Copilăriei pentru copiii cu autism, la Craiova

Directia Judeteana de Sport Dolj,  ANCAAR Craiova şi  Bebevesel.ro organizeaza în Craiova Crosul Copilăriei , sâmbătă 27 mai 2023, începând cu  ora 09.30.

Aflat la cea de-a 7 ediţie, Crosul Copilăriei este un eveniment social ce îşi propune susţinerea copiilor cu autism de la centrul ANCAAR Craiova. De asemenea, evenimentul doreşte promovarea unui mod de viaţă sănătos în rândul copiilor. Crosul Copilăriei se va desfăşura pe în Parcul Tineretului Craiova, zona terenurilor de sport.

Cum participi la Crosul Copilăriei

Alergarea va avea loc pe diferite distanţe în funcţie de categoria de vârstă: (2-6 ani: 100 m), (5-6 ani: 100 m), (7-10 ani: 400 m), (11-14ani: 600 m), (15+ ani: 1000 m). Grupele vor fi fete şi băieţi. Înregistrarea pentru toate cursele se va efectua la fața locului la data desfășurării crosului. 

Fiecare copil sub 16 ani trebuie să fie însoţit de un părinte sau un tutore. Pentru înscriere va trebui să aibă o adeverinţă de la medicul de familie în care să fie menţionat faptul că este apt pentru sport. Alternativ, se poate completa o declaraţie pe propria răspundere pentru participare. Cei peste 16 ani trebuie să se prezinte cu un act de identitate și să semneze declarația de responsabilitate. 

Donaţii pentru ajutorarea copiilor cu autism

Participarea se face pe baza unei donatii. Banii care se vor strânge vor fi redirecţionaţi către copiii cu autism de la central ANCAAR Craiova pentru a susține activitățile desfășurate zilnic. „Pentru o atmosfera prietenească și jucăușă alături de noi vor mai fi Fundația Anya, Kineto Plus, Corabia lui Barba Deasă, Crucea Roșie Filiala Craiova, Sânziana. Mulțumim pentru susținere Senic!“, se arată într-un comunicat al ANCAAR Craiova.

La fața locului asistența medicală va fi asigurată de ambulanța ATMA. Premiem copiii clasați pe locurile I, II sau III cu medalii şi diplome de participare. Comitetul Olimpic Român prin Academia Olimpică Româna- filiala Dolj oferă medalii si tricouri in limita participării. Participanţii pot câştiga un concediu de patru nopţi la Marea Neagră.

CITEŞTE ŞI: Uite şcoala, nu e şcoala! Elevii, rătăciţi între profesorii grevişti şi cei care nu participă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS