19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Catania din Sicilia, redeschis

Aeroportul Catania din Sicilia, redeschis

Aeroportul Catania din Sicilia, redeschis. Aeroportul Catania din Sicilia a fost redeschis luni, după ce a fost închis duminică din cauza unei ”cantităţi abundente de cenuşă vulcanică”. Asta, în urma unei erupţii a Vulcanului Etna, care a evacuat fum şi cenuşă, relatează AFP.

Aeroportul funcţiona luni, începând de la ora locală 9.00 (10.00, ora României). Anunţul a fost făcut de gestionarul instalaţiei într-un comunicat, avertizând cu privire la eventuale întârzieri.

”Din cauza activităţii eruptive a Etnei şi a unei cantităţi abundente de cenuşă vulcanică ce a căzut pe aeroport, operaţiunile aeriene sunt suspendate până la restabilirea condiţiilor de securitate”, anunţa duminică Aeroportul Catania într-un comunicat.

Etna este cel mai activ vulcan din Europa

Etna, cu o altitudine de 3.324 de metri, este cel mai activ vulcan din Europa. El a intrat adesea în erupţie în ultimii 500.000 de ani.

Anul trecut, aproximativ zece milioane de pasageri au tranzitat pe Aeroportul Internaţional Catania, care deserveşte partea de est a Siciliei, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia.

Citeşte şi: A plecat la plimbare cu mașina adusă la spălat și a făcut accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS