20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă 

30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă 

30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă. Sindicatul național al polițiștilor și personalului contractual anunță, într-un comunicat, că 30% dintre candidații la școlile MAI au fost declarați nepromovați.

”Situația poate degenera dramatic. Numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, ar putea să fie sub cel al locurilor scoase la concurs. Asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă. Doar pe bază de dosar și probe eliminatorii”, se mai arată în comunicat, conform G4Media.ro.

Semnale de alarmă referitoare la atractivitatea față de anii anteriori

Sindicaliștii au tras mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, față de anii anteriori, vizavi de instituțiile de formare profesională inițială polițienești și militare. Asta, pe fondul predicitibilității tot mai precare în cele trei sisteme de referință care definesc interesul oricărui tânăr ce își dorește să îmbrace uniforma statului. Este vorba de sistemul carierei, sistemul salarizării și sistemul de pensionare.

Concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic

Concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni. Trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice. Acestea au caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS