11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiese auto de 800.000 de euro, furate de angajații unei firme în doi ani

Piese auto de 800.000 de euro, furate de angajații unei firme în doi ani

Piese auto de 800.000 de euro au furate de angajații unei firme din Sibiu în ultimii doi ani. Șapte angajați ai companiei din Sibiu au fost reținuți pentru 24 de ore. Și complicele lor din Argeș, o femeie, a fost trimis după gratii, în dosarul de delapidare al cărui prejudiciu se ridică la 800.000 de euro, scrie Turnul Sfatului.

Afacerea ilegală cu piese auto începuse încă din anul 2020. Pentru a sustrage produsele din stocurile companiei, angajații întocmeau acte false. De furturile periodice au aflat și polițiștii, care au făcut miercuri șase percheziții, atât în Sibiu, cât și în Argeș.

Potrivit datelor de la dosar, prejudiciul total se ridică la 800.000 de euro.

În urma perchezițițiilor, oameni legii au ridicat suma de 42.000 de euro, dar și bunuri de 35.000 de euro. Totodată, a fost găsit și un camion cu diverse piese și componente auto, despre care există suspiciunea că sunt furate, scrie sursa citată.

Din cele 16 persoane duse la audieri, 8 au fost reținute. Este vorba despre cei 7 angajați ai firmei din Sibiu, dar și de complicele lor – o femeie din Argeș.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza penală privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, furt calificat și furt, la data de 17 mai, mai multe persoane au fost reținute”, a anunțat IPJ Sibiu în comunicatul de presă transmis joi.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițișttii de la Biroul de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și: Căldură și ploi în următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS