18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă femei au furat 650.000 de euro de la şcolile pe care le administrau

Două femei au furat 650.000 de euro de la şcolile pe care le administrau

Două femei sunt acuzate că au furat bani de la şcolile pe care le administrau. Acestea şi-ar fi însuşit peste 650.000 de euro de la mai multe unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, scrie Agerpres.

Cele două administratoare sunt cercetate pentru delapidare în cadrul unui dosar penal.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că bănuitele, în perioada 2016-2019, în calitate de administratori financiari la opt unităţi de învăţământ, din judeţul Dâmboviţa, şi-ar fi însuşit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unităţi şcolare”, precizează IPJ Dâmboviţa într-un comunicat citat de Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Târgovişte şi Aninoasa, la domiciliile celor două femei, de 44 şi 41 de ani.

Cele două suspecte au fost reţinute pentru 24 de ore. Joi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru luarea unei măsuri preventive.

Citeşte şi: Un elev de 7 ani s-a dus la şcoală cu puşca de airsoft a tatălui lui

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS