12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bijutier de lux a înscenat jaful propriului magazin

Un bijutier de lux a înscenat jaful propriului magazin

Un bijutier de lux a fost arestat pentru că a înscenat un jaf la propriul magazin. El a încercat să fraudeze o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni, scrie News.ro.

Michel Elias Germani, de 65 de ani, care deţine brandul Germani Jewellery, a fost arestat luni. Bijutierul australian de lux i-a avut printre clienţi pe prinţesa Diana, Elizabeth Taylor şi familia regală saudită.

El a spus poliţiei că, în ianuarie, a fost jefuit de doi bărbaţi, care se dădeau drept clienţi. Jaful a avut loc la magazinul său din clădirea Queen Victoria din Sydney. Unul dintre bărbaţi a ameninţat o angajată cu un cuţit, iar celălalt a cerut acces la seif. Hoţii i-ar fi legat de mâini şi picioare pe Germani şi pe angajata sa, apoi au fugit cu multe bijuterii valoroase.

În aprilie, poliţia a arestat doi bărbaţi, de 37 de ani şi de 57 de ani, pentru presupusul jaf.

Săptămâna trecută, un reprezentant al poliţiei a declarat presei că ceva „nu pare în regulă” cu presupusul jaf. Luni, Germani a fost arestat sub acuzaţia că a înscenat jaful.

Bijutierul de lux nu a depus cerere de eliberare pe cauţiune

Germani s-a prezentat marţi în faţa tribunalului local Downing Centre. Poliţia susţine că a fost implicat în „planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări”.

Angajata magazinului, care a fost rănită în atac, era „absolut traumatizată” şi nu ştia de presupusul jaf pus la cale chiar de patronul său.

„A fost ameninţată cu cu un cuţit, legată cu cablu de picioare şi de mâini… ea credea că este vorba de un jaf adevărat”, a spus poliţia.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi lipsire de libertate, tentativă de obţinere necinstită a unui avantaj financiar prin înşelăciune, publicare de materiale false sau înşelătoare pentru a obţine bunuri şi participare la un grup infracţional şi contribuţie la activităţi infracţionale.

El nu a depus nicio cerere de eliberare pe cauţiune.

Germani este fondatorul şi directorul executiv al brandului de bijuterii care a devenit celebru în 1988, când a fost sponsor al emisiunii de la televiziunea australiană „Sale of the Century”.

Citeşte şi: Poliţist pensionar, găsit mort în casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS