26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul manager al Spitalului „Malaxa”, condamnat definitiv la închisoare

Fostul manager al Spitalului „Malaxa”, condamnat definitiv la închisoare

Fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa”, Florin Secureanu, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Bucureşti i-a dat trei ani şi opt luni de închisoare. Acesta este acuzat că ar fi făcut plăţi nelegale din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, scrie News.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile lui Secureanu şi Ionuţ Valentin Tănase împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti din aprilie 2022.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal faţă de Florin Secureanu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu plăţile efectuate către SC Medical Provider SRL şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu plăţile efectuate către PFS Stan Sorin. În ambele cazuri a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Curtea de Apel Bucureşti a mai decis obligarea celor doi la plata în solidar către Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a sumei de 140.378,22 lei, reprezentând prejudiciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Florin Secureanu fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti în aprilie 2022 la o cinci ani şi zece luni de închisoare. A fost trimis în judecată de către DNA în septembrie 2020.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Secureanu.

Citește și: O femeie de 92 de ani a primit cadoul visat: un spectacol de striptease masculin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS