14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSerbia: Autorul atacului soldat cu opt morți într-un sat a fost prins

Serbia: Autorul atacului soldat cu opt morți într-un sat a fost prins

Autorul atacului armat dintr-un sat din apropierea oraşului Mladenovac din Serbia a fost prins. Tânărul care a ucis opt persoane și a rănit 13, joi seară, a fost arestat după ce a fost căutat toată noaptea, scrie News.ro.

Uroş B.,  de 21 de ani, a fost căutat de sute de poliţişti toată noaptea. El a fost găsit vineri dimineaţa în Kragujevac, la circa 60 km depărtare de locul faptei.

Atacul armat a avut loc joi seară, într-un sat situat la sud de Belgrad. Atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit. Şapte dintre răniţi sunt în stare critică.

Bratislav Gašić, ministrul de Interne, a numit atacul ”un act de terorism”.

Printre morţi s-ar afla și un ofiţer de poliţie şi sora acestuia, împuşcaţi după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje. Se crede că împuşcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Cel de-al doilea atac armat a avut loc în timp ce Serbia se pregăteşte pentru trei zile de doliu naţional, începând de vineri dimineaţă.

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad.

Băiatul este prea tânăr pentru a fi pus sub acuzare şi va fi plasat într-o instituţie psihiatrică. Părinţii săi au fost arestaţi.

Joi, mii de persoane s-au adunat pentru a depune flori, a aprinde lumânări şi a lăsa jucării în faţa şcolii, pentru a comemora victimele atacului de miercuri.

Citeşte şi: Trei hoți ghinioniști au furat peste 200 de adidași desperecheați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS