13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la o Grădiniță din Târgu Jiu unde părinții au plătit sute de lei pe costume rock

Anchetă la o Grădiniță din Târgu Jiu unde părinții au plătit sute de lei pe costume rock

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va face o anchetă la o Grădiniță din Târgu Jiu, unde părinții au plătit sute de lei pentru costume rock. Costumele erau destinate copiilor pentru a participa la un concurs. Fiecare părinte ar fi cheltuit între 300 și 500 de lei pentru a achiziționa materialele și hainele necesare pentru competiție. Părinții acuză că nu toți copiii de la grupa unei educatoare au avut acces la concurs, deși părinții au fost puși să facă achizițiile respective. Incidentul a avut loc la Grădinița „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu.

Părinţii nemulţumiţi au sesizat inspectoratul

În data de 17 martie, profesoara a anunțat părinții pe grupul de WhatsApp că pe data de 28 aprilie se va desfășura Festivalul – concurs de dans interjudeţean “Bucuria Copilăriei – Sunt liber să mă exprim”. Dânsa a precizat faptul că grupa va participa cu un dans rock, iar părinții ai căror copiii vor participa trebuie să asigure costumația și recuzita necesară.

Fetițele trebuia să aibă:

  • fusta din tul,
  • tricou negru,
  • geacă din piele,
  • ciorapi,
  • ghete adecvate stilului rock.

Băieții trebuia să aibă:

  • blugi negri,
  • tricou negru,
  • geaca din piele,
  • pantofi negri,
  • bandane.

Pe 28 aprilie, înainte cu 10 minute să înceapă concursul dânsa a anunțat pe grup că cine nu are bandana și ochelari negri nu va participa la concurs. Precizez că ochelarii de soare nu au fost menționați de la început.

Din sesizarea părinţilor

„Dânsa a făcut în astfel încât copiii cu care are o problemă personală – DOAR copiii înscriși anul acesta în grupa dânsei (este grupa mijlocie) să nu participe la concurs. Din 17 martie până în data de 28 toţi copiii au făcut repeții, părinții cumpărând inclusiv chitara rock pe care a dorit dânsa să o achiziționăm (150 lei). Fiecare părinte a cheltuit între 300-500 lei pentru copiii cu acest concurs ca în final dânsa să ne anunțe că ei nu vor putea participa.

Aș dori să înţeleg motivele acestui cadru didactic pentru care face aceste discriminări. Nu aveți idee cum ne-am luat copiii de la grădiniță la finalul acestei zile. Copiii noștri au muncit să învețe dansul, au fost foarte entuziasmați în privința acestei activități, noi părinții am cheltuit bani frumoși pentru a putea participa”, conform unei sesizări care a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Anchetă la unitatea de învățământ

Părinții caută acum răspunsuri la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, unde a fost depusă o sesizare cu privire la cele întâmplate. Unii dintre părinți susțin că preșcolarilor le este greu să mai meargă la grădiniţa respectivă, după ce le-ar fi fost refuzată participarea la concurs. „A fost transmisă Inspectoratului Școlar Județean Gorj o sesizare pe e-mail privind Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” din Târgu Jiu. Se va constitui, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, o comisie care va cerceta aspectele semnalate în sesizare”, a declarat Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS