10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinder pleacă din Rusia la un an după invazia în Ucraina

Tinder pleacă din Rusia la un an după invazia în Ucraina

-

Proprietarul aplicațiilor de întâlniri Tinder și Hinge a anunțat că își va înceta activitatea în Rusia, la mai bine de un an după izbucnirea războiului din Ucraina.
Match Group a declarat că mărcile sale iau măsuri pentru a „restrânge accesul” la servicii și se vor retrage complet de pe piața rusă până pe 30 iunie.

Mișcarea vine după ce multe companii globale au rupt relațiile cu Rusia după invazia din februarie 2022.

BBC a contactat Match Group pentru comentarii.

Compania americană a făcut anunțul în raportul său anual, marți, adăugând că „s-a angajat să protejeze drepturile omului”.

În săptămânile imediat după invazia Ucrainei, multe companii, în mare parte firme occidentale, au anunțat că suspendă activitățile în Rusia.

Pe măsură ce presiunea din partea consumatorilor a crescut, McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks și Heineken au anunțat că întrerup legăturile.

Rivalul Tinder, Bumble, a declarat pentru BBC că și-a oprit operațiunile în Rusia și Belarus în martie anul trecut.

Match Group, ale cărui mărci includ alte site-uri de întâlniri, cum ar fi Plenty of Fish, a făcut puține declarații publice despre operațiunile sale din Rusia.

Cu toate acestea, compania, care are peste 2.700 de angajați în întreaga lume, a semnalat un impact negativ asupra afacerilor sale europene în martie 2022.

Match Group susține că Tinder este „cea mai populară aplicație pentru întâlnirea cu oameni noi”.

Ce s-a schimbat?

Timpul necesar firmei pentru a-și anunța retragerea din Rusia a fost pus la îndoială. Majoritatea companiilor care s-au retras au făcut astfel de anunțuri la începutul conflictului.
Moral Rating Agency cere firmelor occidentale să părăsească Rusia. A declarat că motivul pentru care a plecat Match Group este de a proteja drepturile omului nu este credibil.
„Ce s-a schimbat în ultimul an care l-a făcut să se trezească acum? Putin a atacat necruțător Ucraina. Tinder este rapid pentru acțiunea de întâlniri, dar lent în acțiunea morală. Ar trebui doar să o oprească mâine,” a spus Mark Dixon, fondatorul Agenției Moral Rating.

„Nu arată bine”

Friends Fiduciary Corp, acționar al grupului Match, a declarat că prezența continuă a companiei în Rusia nu a reflectat bine Match.
„Nu este bine ca un brand de încredere să continue operațiunile într-o ţară al cărei şef a fost inculpat de Curtea Penală Internațională”, a spus directorul executiv Jeff Perkins.
Alte firme de tehnologie, precum Netflix și Apple, au întrerupt operațiunile în țară în 2022.
Între timp, McDonald’s a confirmat că va pleca definitiv și își va vinde restaurantele în mai.
Lanțul de fast-food și-a deschis primul restaurant din țară în 1990, mișcarea venind să simbolizeze o dezgheț în tensiunile Războiului Rece.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina.

Citeşte şi: (VIDEO) 4 percheziţii la persoane bănuite că au falsificat euro şi i-au pus în circulaţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS