17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: 39 de cetățeni români au fost evacuați din Sudan

MAE: 39 de cetățeni români au fost evacuați din Sudan

39 de cetățeni români au fost evacuați din Sudan. De la convocarea task-force-ului interinstituţional de către Bogdan Aurescu, la 16 aprilie, au fost evacuate din Sudan 46 de persoane. Este vorba de 39 de cetăţeni români şi şapte membri de familie ai acestora, cetăţeni străini, informează MAE.

MAE a informat că, datorită demersurilor task force-ului interinstituţional convocat de ministrul Bogdan Aurescu, cetăţeanul sudanez, membru de familie al unui cetăţean român, care s-a deplasat spre Etiopia, a părăsit pe 3 mai teritoriul Sudanului. Acesta a intrat pe teritoriul etiopian. Afost asistat de către reprezentanţii Ambasadei României la Addis Abeba.

„În atenţia task force-ului interinstituţional se mai află, în vederea evacuării, un cetăţean român. Acesta, pe 2 mai, a contactat Ambasada României la Addis Abeba solicitând sprijin pentru evacuarea din Sudan”, arată comunicatul de presă al MAE.

Un alt cetăţean român a informat că nu mai doreşte evacuarea din Sudan

MAE reaminteşte că un alt cetăţean român, pe care misiunea diplomatică de la Addis Abeba îl are în atenţie, a informat că nu mai doreşte evacuarea din Sudan.

„Task force-ul interinstituţional îşi continuă activitatea în regim 24h/7zile. Monitorizează evoluţiile din Sudan şi menţine legătura cu cetăţenii români aflaţi încă în Sudan şi pe teritoriul altor state, aflaţi în tranzit spre România, precum şi cu celelalte state membre UE şi partenere, în vederea finalizării procedurilor de evacuare, aflate în curs, pentru cetăţeanul român care a solicitat sprijin în vederea evacuării. Echipa consulară a Ambasadei României la Addis Abeba va menţine legătura şi cu cetăţeanul român care nu mai doreşte să fie evacuat şi va întreprinde demersuri de sprijin, dacă acesta va reveni asupra deciziei sale”, mai indică sursa citată.

Citeşte şi: Rusia îi acuză pe ucraineni că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS