15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDarius Vâlcov, dat în urmărire generală

Darius Vâlcov, dat în urmărire generală

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, a fost dat în urmărire generală după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat. El are de executat o pedeapsă definitivă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Presa a relatat că Darius Vâlcov ar fi plecat de ceva vreme în Italia. Acolo au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare, conform Agerpres.

El nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată. Şi fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, ar fi plecat din ţară.

Darius Vâlcov figurează pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane urmărite”.

Poliția Capitalei a anunțat marți seară că „desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”.

”La data de 2 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Darius Vâlcov, condamnat pentru trafic de influenţă și spălare de bani

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv marţi de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul „Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

În acest dosar, Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Doi oameni de afaceri din judeţul Olt, Constantin Tomescu şi Bogdan Timofte, condamnaţi în dosarul „Tablourilor” alături de fostul ministru Darius Vâlcov, s-au prezentat marţi seara la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la Penitenciarul Craiova în vederea executării pedepselor.

Citeşte şi: Sfântul Irodion, sărbătorit la Mănăstirea Lainici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS