28.4 C
Craiova
joi, 28 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMAE, atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

MAE, atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

  MAE, atenţionare de călătorie pentru Bulgaria. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Grecia şi Turcia, precum şi retur către România, în perioada 28 aprilie – 1 mai, că se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare.

  MAE recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră. Aceştia trebuie să se asigure că deţin combustibil, apă, alimente suficiente pentru astfel de situaţii.

  Cetăţenilor români ce revin în România pe 1 mai li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod.

  Turiştii români care aleg să revină în ţară prin PTF Ruse trebuie să pregătească suma exactă pentru taxa de pod

  Turiştii români care aleg să revină în ţară prin PTF Ruse trebuie să pregătească suma exactă pentru taxa de pod. Aceasta este 2 euro sau 4 leva. În acest mod pot fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare.

  Este importantă achiziţionarea din timp a vinietelor electronice. De asemenea trebuie efectuataă achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria.

  Se mai recomandă folosirea, pentru intrarea în România, şi a celorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Bulgaria. Estew vorba de PCTF Vidin – Calafat; PCTF Kardam – Negru Vodă; PCTF Oryahovo – Bechet (ferry); PCTF Dobromir – Krushari (maxim 3,5 tone); PCTF Kainardzha – Lipniţa (maxim 3,5 tone); PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) şi PCTF Svishtov – Zimnicea (ferry). Ultimele patru PCTF au program de funcţionare în intervalul orar 8.00 – 20.00.

  Citeşte şi: Prins cu droguri în bagajul de cală

  ȘTIRI VIDEO GdS

  ȘTIRI GdS