14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morţi după ce un restaurant a luat foc de la o pizza flambată

Doi morţi după ce un restaurant a luat foc de la o pizza flambată

Două persoane au murit şi 12 au fost rănite după ce un restaurant italian din Spania a luat foc de la o pizza flambată. Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, scrie Rotalianul.

Un ospătar a flambat o pizza și din greșeală a dat foc plantelor de plastic din apropierea sa. Focul a izbucnit aproape de intrarea localului, ceea ce a îngreunat evacuarea oamenilor, deoarece nu exista o altă ieșire.

Incendiul a avut loc vineri seară, în restaurantul italian Burro Canaglia Bar&Resto, situat într-o zonă din vestul Madridului

„Unul dintre ospătari dorea să dea nota finală unui preparat, l-a flambat ținând farfuria într-o mână și bricheta în cealaltă. Se afla însă lângă o coloană cu plante artificiale, din plastic și în câteva secunde totul a luat foc”, a relatat o clientă.

Aproximativ 30 de persoane se aflau în interiorul localului, atât clienți, cât și personalul restaurantului. Un angajat al restaurantului, de 35 de ani, și o clientă de 42 de ani au decedat.

Șeful gărzii de pompieri, Carlos Marín, a explicat că, deși au ajuns repede la locul incidentului – stația cea mai apropiată fiind la aproximativ 300 de metri distanță – nu au putut evita tragedia din cauza rapidității cu care s-a răspândit focul.

Citeşte şi: Incendiu la un bloc din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS