17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomanul „Solenoid” al lui Mircea Cărtărescu, desemnat cea mai bună ficțiune de Los Angeles Times

Romanul „Solenoid” al lui Mircea Cărtărescu, desemnat cea mai bună ficțiune de Los Angeles Times

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a fost recompensat pentru romanul „Solenoid” la cea de-a 43-a ediție anuală a Los Angeles Times Book Prizes. Premiile au fost decernate vineri seară în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bovard.

Mircea Cărtărescu a luat premiul pentru ficțiune pentru «Solenoid». Cartea este o explorare borgesiană a vieții și a artei în care diverse dimensiuni monstruoase erup în România comunistă, a notat publicația citată despre autorul român. Precizând că, premiile acordate la unele categorii „au contribuit la impulsionarea unor scriitori mai puțin cunoscuți.

Romanul „este plasat în mediul dur din capitala României la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80”. Prezintă reflecțiile unui profesor „asupra tinereții sale, a mamei sale, a slujbei sale, a visurilor sale tulburătoare și a intuiției sale copleșitoare că anomaliile vieții lui constituie un tipar impenetrabil.

CITEȘTE SI:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS