21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Jens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului

(VIDEO) Jens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului

-

Jens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află joi în prima sa vizită la Kiev de la invazia pe scară largă a Rusiei. Aceasta are loc în semn de susținere pentru Ucraina, care se pregătește să lanseze o contraofensivă, transmite Reuters.

Șeful alianței nord-atlantice a subliniat că va ajuta Kievul să facă tranziția de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO.

Stoltenberg a adus un omagiu soldaților ucraineni care au fost uciși în război. Acesta a trecut în revistă echipamentele militare rusești avariate expuse într-o piață centrală din Kiev. Șeful NATO s-a urcat într-o mașină și a plecat după eveniment pentru a se întâlni cu președintele Zelenski.

Jens Stoltenberg, prima vizită la Kiev de la începutul războiului

„Viitorul Ucrainei se află în NATO“, a subliniat joi șeful alianței militare occidentale, Jens Stoltenberg, în timpul primei sale vizite în această țară de la invazia Rusiei de acum 14 luni.

„Permiteți-mi să fiu clar: locul de drept al Ucrainei este în familia euroatlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru vă va ajuta să faceți acest lucru posibil”, a declarat Stoltenberg reporterilor. Acesta a susţinut o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

Ucraina va primi în continuare sprijin militar

Șeful alianței nord-atlantice a promis că Ucraina va primi în continuare sprijin militar. Acesta a afirmat că, până în prezent, aliații NATO au antrenat zeci de mii de trupe ucrainene și au oferit un ajutor militar în valoare de 65 de miliarde de euro numai în ceea ce privește ajutorul militar.

„NATO este alături de voi astăzi, mâine și atâta timp cât va fi nevoie”, a declarat Stoltenberg, înainte de a-l invita pe Zelenski la summitul NATO de la Vilnius din iulie.

El a subliniat că o inițiativă de sprijin pe mai mulți ani va ajuta Ucraina să facă tranziția de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO și să asigure interoperabilitatea deplină cu alianța. A numit acest lucru „o dovadă a angajamentului pe termen lung al NATO față de Ucraina”.

„Nu știm când se va încheia acest război, dar știm că agresiunea rusă este un model toxic care trebuie oprit. Așa că trebuie să continuăm să consolidăm forțele armate ale Ucrainei. Și trebuie să ne asigurăm că există aranjamente robuste și puternice pentru securitatea Ucrainei”, a mai declarat Stoltenberg.

Aceasta a fost cea de-a patra vizită a lui Stoltenberg în Ucraina în calitate de secretar general al NATO. Este, în schimb, prima de la începutul războiului declanșat în urmă cu aproape 14 luni.

Citeşte şi: Planul de restructurare al CEO, prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un gorjean întors din străinătate s-a trezit cu casa...

Un bărbat dintr-o comună din judeţul Gorj, care a...

ȘTIRI GdS