5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTesla scade prețurile mașinilor electrice

Tesla scade prețurile mașinilor electrice

Tesla a redus, vineri, preţurile vehiculelor sale electrice în Europa, Israel şi Singapore. Astfel, Tesla a extins o reducere globală pe care a început-o în China în ianuarie, provocând îngrijorări cu privire la marja sa de profit, cea mai mare din industria auto, transmite Reuters, citată de News.ro.

Tesla a raportat săptămâna trecută că livrările din primul trimestru au crescut cu doar 4% faţă de trimestrul precedent, în ciuda faptului că a oferit reduceri în Statele Unite, China, Japonia, Australia şi Coreea de Sud, pentru a stimula cererea.

La câteva zile după ce a publicat datele dezamăgitoare referitoare la livrări, Tesla a anunţat a cincea reducere a preţurilor vehiculelor din acest an pe piaţa din SUA. În același timp ce Washingtonul se pregăteşte să introducă standarde mai stricte care vor limita creditele fiscale pentru vehicule electrice.

În 2022, cel mai valoros producător de automobile din lume a ratat, de asemenea, ţinta de livrări a CEO-ului Elon Musk, privind o creştere de 50%, menţinută la o creştere de 40%, din cauza problemelor logistice şi a încetinirii cererii.

Tesla a declarat vineri că a redus preţurile pe numeroase pieţe europene. Au fost reduse prețurile inclusiv Germania şi Franţa. reducerile se fac din cauza creşterii şi îmbunătăţirii capacităţii sale de producţie.

Ce reduceri au fost făcute de Tesla

În Germania, Tesla a scăzut preţurile vehiculelor sale Model 3 şi Model Y între 4,5% şi 9,8%. Aceasta este a doua sa reducere de preţuri în acest an, după o reducere de preţ de 1-17% în ianuarie.

În Singapore, compania a redus preţurile vehiculelor sale Model 3 şi Model Y între 4,3% şi 5%. Datele sunt publice site-ul local.

Tesla a redus şi preţurile în Israel. Astfel, preţul Model 3 cu tracţiune spate, de bază, a scăzut cu 25%. Această reducere se face după o rundă iniţială de reduceri de preţuri la nivel mondial, efectuată în ianuarie.

Citește și : Şeful Tesla a prezentat prototipul robotului umanoid Optimus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS