14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii

(VIDEO) Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii

-

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu vor exista tăieri de salarii. Declarația a fost făcută la finalul vizitei la Renewable Energy School of Skills din Constanța.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că Administraţia Prezidenţială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului și că este „complet împotriva unor tăieri alandala”.

Administrația Prezidențială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului. Sunt complet împotriva unor tăieri alandala. (…) Eu îmi doresc și asta le-am transmis celor din coaliție că îmi doresc un plan judicios făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia, fără a pune ceva în dificultate. Deci să nu vă așteptați să agreez sau să salut tăieri făcute așa din pix, din biroul unui ministru. Nu așa trebuie să se lucreze și nu suntem în situația să facem niște tăieri senzaționale şi în niciun caz nu suntem în situaţia să facem tăieri din banii românilor”, a spus Klaus Iohannis.

„O să am grijă să nu ajungem într-o țopăială bugetară. (…) Dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a readuce bugetul în limite realizabile”, a adăugat președintele.

Întrebat de ce nu sunt publice cheltuielile privind deplasările efectuate de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a spus că „așa este legea”.

Iohannis: Îmi doresc ca românii s-o ducă mai bine

„Este, într-adevăr o discuție în spațiul public care a luat o direcție total greșit. Situația economică este bună. Avem creștere economică, dezvoltare.

În același timp, România dispune de oportunități de a obține bani europeni. Când s-a negociat PNRR, a fost o echipă care a discutat 4 zile și 4 nopți, care a obțnut 80 miliarde. Treaba guvernului este să facă un cadru pentru ca acești bani să fie atrași. Asta trebiuie să facă guvernul.

Iohannis: Nu vrem să băgăm România în austeritate

Se pare că atunci când s-a facut bugetul a existat o supraevaluare a capacității de colectare, lucru care nu s-a întâmplat. Nu există nici o gaură, nici o perspectiva tristă. Trebuie corectate pe colectare, dar și pe partea de cheltuieli. Banii trebuie folosiți mai judicios. Nu este nevoie de tăieri.

Atâta vreme cât voi mai avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii. Nu vrem să băgăm România în austeritate, nu este o soluție. Să rețină bine politicienii.

Eu nu-mi doresc ca românii să o ducă mai rău, ci mai bine. Oricine spune altceva, este în eroare.

Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca românii să-și facă griji că li se vor tăia salariile sau vor rămâne fără locuri de muncă”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: 277 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Polițiști de frontieră atacați cu cuțitul. Agresorii prinși cu...

Polițiști de frontieră din Timiș au executat, ieri noapte,...

ȘTIRI GdS