18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePregătiri de Paște în stațiunea montană Rânca

Pregătiri de Paște în stațiunea montană Rânca

A început pregătirea pentru sărbătorile pascale în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj.

La cota 1.650 de metri este iarnă în toată regula. Cabanierii speră ca zăpada să se mențină pe pârtii până duminică. Astfel, turiștii vor putea să schieze și de Paște și după sărbătorile pascale, mai ales că vacanța elevilor durează până marți.

Potrivit cabanierilor din Rânca, până în momentul de față sunt ocupate 20% din locurile de cazare din stațiune. Sunt însă așteptați turiști și în zilele următoare, mai ales că sunt disponibile suficiente locuri de cazare, iar pregătirile cu masa de Paște sunt în toi. A fost făcută aprovizionarea de la producătorii din zonă. Prețurile au fost mai bune decât cele din magazine sau din supermarket. Astfel, dintre produsele pregătite pentru masa de Paște nu lipsește carnea de miel autohton sau de curcan din gospodăriile din zona submontană, ouăle de țară, vopsite tradițional cu foi de ceapă, sau brânza de Novaci.

Așteaptă turiști chiar și în ziua de Paște

Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca și proprietar de pensiune și restaurant în stațiune, a declarat că prețurile la cazare sunt atractive în momentul de față pentru a-i atrage pe turiști în stațiune. Acestea variază între 100 și 250 de lei pe noapte.

„Ne pregătim de Paște la Rânca. Avem prețuri la cazare între 100 și 250 de lei. Încercăm să îi atragem pe turiști. Pregătim și produsele tradiționale de Paște, precum drobul, sarmalele, curcan și miel la cuptor sau proțap. Avem produse procurate din zonă. Nu luăm mielul de la supermarket. Noi suntem pregătiți pentru cei care vor sărbători Paștele la Rânca, dar și pentru cei care vor urca doar la schi. Oricine este binevenit. Va fi Paște cu zăpadă la Rânca. Seamănă cu un fel de Crăciun cu ouă roșii”, a declarat Constantin Pănescu, cabanier din Rânca. Și Salvamont Gorj se va afla în Rânca. Echipe de salvatori montani vor asigura permanența în zonă în zilele de Paște.

Citeşte şi: Târgu Jiu: S-a deschis târgul de miei – 45 de lei costă kilogramul de carne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS