20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBancomat aruncat în aer la Köln. Hoții nu au fost prinși

Bancomat aruncat în aer la Köln. Hoții nu au fost prinși

Un bancomat a fost aruncat în aer joi dimineață în din Köln-Nippes. Conform poliției, autorii nu au fost identificați încă, scrie ziarromanesc.de.

Localnicii au sunat la poliție și au raportat o bubuitură puternică la ora 5 dimineața. Persoane necunoscute au aruncat în aer un bancomat din sucursala Postbank de pe Wilhelmstraße 56 și apoi au fugit. Poliția nu este încă în măsură să spună cu exactitate câte persoane sunt implicate în atac.

„Știm că au fost mai mulți autori care au fugit cu o mașină”, a spus un purtător de cuvânt al poliției, citat de Kolnischer Rundschau.

Poliția a izolat locul. „Investigăm cu forțe sporite”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Nu se știe nimic despre prada cu care au fugit bandiții.

Tot mai multe bancomate aruncate în aer

Numărul bancomatelor aruncate în aer a crescut din nou, în Germania. Numai în primele trei luni ale anului au existat deja 20 de astfel de cazuri în Hesse, după cum a anunțat miercuri Biroul de Stat al Poliției Criminale (LKA). În aceeași perioadă, în 2022 au avut loc zece infracțiuni similare.

Potrivit LKA, pagubele totale din cele 20 de explozii din acest an se ridică la aproape 5,3 milioane de euro, inclusiv în jur de 1,8 milioane de euro doar prada. În șase dintre explozii, autorii nu au putut obține niciun ban.

„Deflagrațiile bancomatelor din ultimii ani arată că tot mai multe acte au succes și duc la jefuirea de sume de bani uneori foarte mari într-un timp foarte scurt și, prin urmare, sunt destul de profitabile pentru grupurile criminale”, a spus un purtător de cuvânt al statului. Biroul Politiei Criminale, citat de Hessenschau.

Citeşte şi: Șofer de TIR, mort în cabina strivită de o macara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS