2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePeste 2.000 de fapte ilegale constatate la frontieră, în martie 2023

Peste 2.000 de fapte ilegale constatate la frontieră, în martie 2023

Peste 2.000 de fapte ilegale constatate la frontieră, în luna martie 2023, în urma misiunilor de supraveghere şi control.
Poliţiştii de frontieră au constatat 2.029 fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, prin care a fost încălcată legislaţia română.

Poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 2,2 milioane ţigarete şi 1.286 kg tutun vrac şi pentru narghilea. Valoarea mărfurilor confiscate se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei.

Poliţiştii au depistat aproximativ 1.700 de cetăţeni străini în trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei. Aproximativ 75% dintre ei (1.300 cetăţeni străini) au fost depistaţi când încercau să iasă ilegal din ţară. Cei în cauză erau solicitanți de azil în țară noastră, respectiv au intrat în ţara noastră în baza documentelor legale. Cei mai mulţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontiera ascunşi în mijloace de transport. În cadrul acestor acţiuni au fost identificate 55 de persoane, cetățeni români și străini, implicați în activități de călăuzire şi transport a migranţilor. Aceste persoane sunt cercetate pentru fapte care vizează traficul de migranţi.

Tot în luna martie, au fost depistate 19 autovehicule care erau în atenţia autorităţilor din diferite state ale Uniunii Europene. În urma acţiunilor derulate cu structurile teritoriale ale Gărzii de Mediu, au fost oprite la intrarea în ţară peste 350 de tone de deşeuri.

În perioada de referinţă, au fost depistate peste 42.000 de produse susceptibile a fi contrafăcute (produse cosmetice si de parfumerie, marochinarie, articole vestimentare). Cele mai multe cazuri au fost depistate la frontiera româno-bulgară, în zona de competenţă a ITPF Giurgiu.

Citeşte şi: Italia adoptă starea de urgență pentru migranți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS