1.2 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMama unui copil de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea, pusă sub acuzare

Mama unui copil de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea, pusă sub acuzare

Mama unui copil de șase ani care și-a împușcat învățătoarea la o școală din Virginia a fost acuzată penal, transmite BBC. Deja Taylor, în vârstă de 25 de ani, a fost pusă sub acuzare de un mare juriu pentru neglijență față de un copil.

Poliția declarase anterior că arma folosită în cazul împușcăturilor aparținea mamei sale.

Mama, acuzată de neglijență

Copilul a adus arma în ghiozdan la Școala Elementară Richneck din orașul Newport News pe 6 ianuarie.

El a împușcat-o apoi pe Abigail Zwerner, o profesoară în vârstă de 25 de ani, în mână și în piept în timpul unei lecții. Zwerner a fost grav rănită, dar a supraviețuit.

Luni, procurorii au precizat într-o declarație că Taylor a fost acuzată pentru neglijență față de copii și „neglijență în a lăsa o armă de foc încărcată astfel încât să pună în pericol un copil”.

Familia afirmase anterior, într-o declarație, că arma a fost securizată.

James Elleson, un avocat al familiei, a declarat pentru Associated Press că arma se afla în dulapul mamei, pe un raft de sus, și că aceasta avea un sistem de blocare a trăgaciului.

Învățătoarea împușcată a dat în judecată școala

Autoritățile au declarat că ar putea urma și alte acuzații, deoarece un mare juriu special a analizat problemele de securitate de la școală care ar fi permis ca împușcăturile să aibă loc.

„Dacă marele juriu special stabilește că alte persoane sunt responsabile din punct de vedere penal în conformitate cu legea, se pot emite acuzații suplimentare”, a declarat Howard Gwynn, procurorul statului Virginia.

Profesoara i-a acuzat pe oficialii școlii că au ignorat mai multe avertismente că băiatul avea o armă în ziua împușcăturilor și i-a dat în judecată pentru neglijență gravă.

Oficialii școlii au confirmat anterior că ghiozdanul copilului a fost percheziționat de un membru al personalului școlii în ziua împușcăturii, după ce a fost raportat că elevul ar putea avea o armă.

Procurorii au declarat anterior că este puțin probabil ca copilul să fie acuzat în legătură cu împușcăturile, deoarece este prea mic pentru a înțelege sistemul juridic.

Citeşte şi: Șofer de TIR, mort în cabina strivită de o macara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS