1.7 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMii de teste Covid expirate, aruncate lângă o pădure din Buzău

Mii de teste Covid expirate, aruncate lângă o pădure din Buzău

Mii de teste COVID-19 expirate au fost găsite în weekend, abandonate în imediata apropiere a Pădurii Crâng de lângă municipiul Buzău. Conducerea Primăriei Buzău va depune o sesizare la poliţie, scrie Agerpres.

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de poliţiştii locali, fără a avea date de identificare.

„Undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu.

Datele de identificare de pe cutii, şterse intenţionat

Pentru a identifica persoana care a abandonat testele expirate, viceprimarul Apostu a anunţat că va fi depusă o plângere la poliţie.

„Important este că vom face o plângere către Poliţia Municipiului pentru că acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi, sunt toate datele de identificare pe fiecare cutie şi cred că poate fi descoperit producătorul. Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale”, a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău.

Garda de Mediu aşteaptă sesizare de la primărie

Verificări ar putea desfăşura şi Garda de Mediu Buzău în situaţia în care Primăria Buzău va depune o sesizare.

„Până în momentul de faţă, Primăria Municipiului Buzău nu a făcut niciun demers cu privire la sesizarea Gărzii de Mediu, în conformitate cu prevederile legislaţiei de mediu şi a sănătăţii publice, sancţiuni poate aplica şi primăria prin compartimentele specializate. Potrivit Ordonanţei 92/2021 privin regimul deşeurilor art. 3 şi 4, deşeurile identificate pe un teren revin în obligaţia primăriei de a le salubriza şi elimina, după aceea administraţia locală trebuie să înştiinţeze Garda de Mediu care se îndreaptă împotriva generatorului”, a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.

Citeşte şi: Depozitele unei reprezentanţe auto din Hamburg ard de peste 24 de ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS