14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova găzduieşte Olimpiada Naţională de Matematică, după 42 de ani

Craiova găzduieşte Olimpiada Naţională de Matematică, după 42 de ani

În această săptămână, Craiova găzduieşte Olimpiada Naţională de Matematică, pentru liceu, după 42 de ani. Deschiderea oficială a evenimentului are loc, astăzi, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. În acelaşi timp va avea loc şi deschiderea festivă a fazei naţionale a Olimpiadei de Matematică de la Slobozia pentru clasele a V-a şi a VI-a, dar şi fazei naţionale pentru clasele VII- VIII la Braşov.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj pentru toate cele trei etape va fi o deschidere oficială comună, care va fi transmisă online şi la care este anunţată şi prezenţa ministrului Educaţiei, Ligia Deca.

Olimpiada Naţională de Matematică va fi găzduită de Colegiul Militar

Olimpiada Naţională de Matematică se desfăşoară în perioada 10-14 aprilie. Doljul are 21 de elevi calificaţi la Olimpiada Naţională de Matematică dintre care şase la liceu. Anul acesta, Olimpiada Naţională de Matematică va fi organizează şi la Craiova, după 42 de ani.

La eveniment este anunţată şi prezenţa şi a matematicianului Louis Funar. În 1981, când a fost organizată olimpiada tot la Craiova, Loius Funar a obţinut medalie de aur. Olimpiada se va desfăşura la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.


„Este un eveniment pe care îl aşteptăm cu nerăbdare. În viaţa unui profesor de matematică, olimpiada naţională organizată în judeţul în care îşi desfăşoară activitatea este unică. O dată în viaţă se întâmplă şi pentru noi. La Craiova, după 42 de ani, avem onoarea de a găzdui această fază naţională, pentru clasele IX- XII, în perioada 10-14 aprilie. Participă 366 de elevi din toată ţara, 43 de profesori însoţitori şi 63 de membri ai Comisiei Naţionale.


Întreaga activitate specifică olimpiadei se va desfăşura la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, colegiu care a beneficiat de o investiţie guvernamentală.

Participanţii la olimpiadă vor fi cazaţi în garsoniere. Vor sta câte doi elevi în cameră. Masa le va fi servită în campus, în spaţii nou- construite”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

„Este o mobilizare totală”

Pentru această olimpiadă s-au mobilizat toţi profesorii de matematică din judeţ dar şi autorităţile locale.

„Este o mobilizare foarte importantă a tuturor profesorilor de matematică din judeţul Dolj, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene care au fost alături de noi şi ne vor sprijini atât financiar, cât şi prin facilitarea vizitelor pe care le vor face oaspeţii la obiectivele culturale şi de agrement din Craiova, care le pot rămâe ca o amintire plăcută.

Alături de noi au venit şi o serie de sponsori, astfel încât să fim capabili să le oferim participanţilor premii în obiecte dar şi în bani. Ne dorim ca această olimpiadă să cearnă pe cei mai buni dintre cei mai buni”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Citeşte şi Performanţă -record în Dolj: 21 de elevi calificaţi la Olimpiada Naţională de Matematică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS