1.2 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateProteste ale fermierilor, în Capitală și în mai multe orașe din țară

Proteste ale fermierilor, în Capitală și în mai multe orașe din țară

Sunt proteste ale fermierilor, în Capitală și în mai multe orașe din țară. Aceștia au ieşit deja cu tractoarele pe străzi şi se îndreaptă către locurile în care vor protesta.

Fermierii sunt decişi să blocheze vămile şi marile oraşe. Ei sunt nemulțumiți că nu se găsesc soluții la problemele și dezechilibrele grave provocate de afluxul de cereale din Ucraina.

Agricultori din mai bine de 20 de județe cer ca ucrainenii să nu mai beneficieze de scutiri de taxe. În acelaşi timp, agricultorii bulgari vor bloca din nou podul Giurgiu-Ruse. Protestul din București este la reprezentanța Comisiei Europene.

Protestul agricultorilor ajunge și în mai multe vămi pentru ca vor să tragă un puternic semnal de alarmă.  Fermierii din zona Moldova plănuiesc să blocheze Vama Siret din județul Suceava din cauza cantităților foarte mari de cererale din Ucraina care intră pe acolo și rămân în țara noastră.

Fermierii spun că este o concurență neloială care îi obligă să își vândă cerealele la un preț foarte mic.

Lista de revendicări a fermierilor vine ca urmare a nemulțumirilor pe care le-au expus în ultima perioadă. Ei își doresc:

  • separarea în vămile românești a fluxului de mărfuri agricole în funcție de proveninență respectând culoarele speciale pentru Ucraina,
  • controlarea mai strictă a calității și evitarea ambiguităților legate de origine, apoi reintroducerea taxelor vamale de bază.

Fermierii mai cer găsirea unor surse alternative de finanțare.

Citește și: (VIDEO) Nouă percheziții în Craiova și Șimnicu de Sus. Trei bărbați, reținuți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS