18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta secretară a lui Radu Mazăre, judecată pentru că a aprobat vânzarea subevaluată a unor terenuri

Fosta secretară a lui Radu Mazăre, judecată pentru că a aprobat vânzarea subevaluată a unor terenuri

Fosta secretară a lui Radu Mazăre a fost trimisă în judecată de DNA Constanța pentru că a semnat pentru legalitatea vânzării subevaluate a unor terenuri de aproape 4.000 mp, care au fost cumpărate de prieteni ai primarului. Primăria Constanța s-a constituit parte civilă pentru un prejudiciu de 1,73 milioane de euro, scrie G4Media.

Marcela Enache a semant șapte hotărâri ale Consiliului Local prin care a aprobat vânzarea prin negociere directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al Constanței, la prețuri de patru ori mai mici decât valoarea pieței, susțin procurorii Anticorupție.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanța.

Procurorii DNA Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostei secretare a primarului municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Terenurile respective, situate în zone cu potențial turistic și comercial deosebit, ar fi intrat în posesia unor societăți comerciale controlate de oameni de afaceri din anturajul lui Radu Mazăre, care conducea primăria municipiului Constanța la vremea respectivă.

Primăria municipiului Constanța s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.732.687,5 euro.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Citeşte şi: Fată de 10 ani, ucisă de trei băieți într-un orfelinat din Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS