15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărintele Arhimandrit Clement Haralamb, un veac de existență

Părintele Arhimandrit Clement Haralamb, un veac de existență

Părintele Arhimandrit Clement Haralamb a aniversat un veac de existență. A fost sărbătorit de monahii, monahiile și clericii din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Slujitor al Mănăstirii Curtea de Argeș, părintele a împlinit, ieri, un secol de viaţă, potrivit arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.

Cu această ocazie, în vechea Catedrală Arhiepiscopală din oraș a fost oficiat un Te Deum. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul i-a acordat părintelui arhimandrit Crucea Basarabă. Aceasta este ea mai înaltă distincție pentru clerici a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Slujitor al bisericii de 67 de ani

Părintele Clement se remarcă ca un bun povăţuitor către Hristos al multor suflete rătăcite. Părintele este apreciat de mulți credincioși și clerici din Argeș, dar și din alte zone ale țării, tineri de toate vârstele.
Vreme de mai bine de 67 de ani, părintele Clement Haralam a stat de veghe la racla care păstrează Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, îndeplinindu-și ascultarea monahală.

Blândul şi smeritul duhovnic, arhimandritul Clement Haralam, s-a născut în localitatea Lunca din Județul Botoșani, la data de 4 aprilie 1923, într-o familie de buni creștini, cu frica lui Dumnezeu, ca al doilea prunc al familiei, din cei 7 dăruiți de Domnul Dumnezeu.

Citește și: Jandarmii gorjeni donează sânge

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS