7.9 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoduri portocaliu şi galben de vreme severă

Coduri portocaliu şi galben de vreme severă


Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de coduri portocaliu şi galben de vreme severă în câteva judeţe din ţară.

În intervalul 5 aprilie, ora 10.00 – 8 aprilie, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.

Cod galben

ANM a emis atenţionare de Cod galben de intensificări ale vântului, astîzi până la ora 23.00.
Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.
În intervalul 5 aprilie, ora 10.00 – 6 aprilie, ora 14.00, va fi cod galben de ninsori.
În cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.

Cod portocaliu

ANM a emis o atenţionare de cod portocali, până mâine la ora 14.00, de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă.
În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

Citeşte şi: ABA Jiu intervine pe râurile din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS