16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn mort şi 30 de răniţi în urma deraierii unui tren în Olanda

Un mort şi 30 de răniţi în urma deraierii unui tren în Olanda

O persoană a murit, iar alte aproximativ 30 au fost rănite, între care 19 grav, marţi dimineaţă, în urma deraierii unui tren la Voorschoten, un sat în apropiere de Haga, în sudul Olandei. Potrivit serviciilor de salvare, trenul s-a lovit de echipamente de construcţie aflate pe calea ferată, informează CNN.

Echipele de salvare au fost văzute transportând răniții pe întuneric. Accidentul s-a produs în jurul orei 3.25, au precizat serviciile de urgență.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat pentru postul naţional de radio olandez că 19 persoane au fost transportate la spital, iar restul răniţilor au fost tratați la fața locului.

Vagonul din față al trenului de noapte care lega orașul Leiden de Haga a deraiat și a intrat într-un câmp după accident. Al doilea vagon s-a răsturnat pe o parte și un incendiu a izbucnit în vagonul din spate, dar a fost stins ulterior.

Au existat rapoarte contradictorii despre cauza accidentului.

Primele comunicate au spus că trenul de pasageri s-a ciocnit de un tren de marfă. Purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Olandeze (NS), Erik Kroeze, a declarat că un tren de marfă a fost implicat în accident, dar nu a putut oferi detalii.

Căile Ferate Olandeze a scris într-un tweet că trenurile dintre Leiden și Haga au fost anulate din cauza accidentului.

Citește și: (VIDEO) Ministru argentianian, bătut la un protest al şoferilor de autobuz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS