12 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de cantități însemnate de precipitații

Cod galben de cantități însemnate de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. Intervalul de valabilitate este din 3 aprilie, ora 23.00 – 5.00 aprilie, ora 10.00.
Vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului. În noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.

În regiunile sudice și sud-estice va ploua. La munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.

Vânt puternic și-n Oltenia

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.
Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, iar în a doua parte a săptămânii vor mai fi intervale cu precipitații mixte.

Cod portocaliu de ninsori

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori abundente, în intervalul 4 aprilie, ora 2.00 – 4.00 aprilie, ora 22.00.
Zonele afectate sunt:

  • Carpații Meridionali,
  • sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 m

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Citește și: Incendiu într-un campus studențesc din Suceava

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS