21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul premier al Libanului, acuzat de agresiune sexuală. Victimele ar fi fost însoțitoare de bord

Fostul premier al Libanului, acuzat de agresiune sexuală. Victimele ar fi fost însoțitoare de bord

Fostul premier al Libanului Saad Hariri, este acuzat de către două însoţitoare de bord de agresiune sexuală. Acestea susțin că agresiunea ar fi avut loc la bordul avionului său privat, în perioada în care acesta era în funcţie. Cele două au intentat proces în instanţa federală din New York, relatează CNN, citat de Hotnews.

Plângerea a fost depusă la Tribunalul Districtual al SUA pe 20 martie, împotriva lui Saad El-Din Rafik Al-Hariri şi a cinci co-inculpaţi.

Reclamantele, identificate în proces ca fiind Jane Doe 1 şi Jane Doe 2, îl acuză pe Hariri de „viol brutal la locul de muncă”, conform documentelor judecătoreşti. De asemenea, de „mai multe cazuri de agresiune sexuală şi hărţuire sexuală”.

Compania aeriană era deținută de Hariri

Incidentele ar fi avut loc între 2006 şi 2009 la bordul unui avion Saudi Oger. Compania este deţinută de Hariri, potrivit documentelor judecătoreşti.

Cele două reclamante au lucrat pentru Saudi Oger, potrivit procesului. Doe 1 a renunţat la serviciu în 2009, iar Doe 2 a fost concediată, potrivit documentelor instanţei.

Conform plângerii, fostul prim-ministru i-a supus pe ambii reclamanţi „la o atmosferă impregnată de contact sexual neadecvat, constrângere, hărţuire şi cereri de favoruri sexuale”.

„Pârâtul S. HARIRI a abuzat de poziţia sa de autoritate în compania aeriană pentru propria sa satisfacţie sexuală. Asta în timp ce a victimizat în mod repetat ambii reclamanţi”, adaugă documentele.

Biroul de presă al lui Hariri a negat acuzaţiile într-o declaraţie pentru CNN, oferită sâmbătă. S-a transmis că procesul este „plin de acuzaţii complet false şi inacceptabile, care vizează provocarea şi calomnia împotriva primului ministru Hariri”.

Citește și: Bulgaria, Finlanda și Muntenegru își votează astăzi conducătorii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS