20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800 de metri

Risc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800 de metri

Risc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800 de metri. Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia asupra riscului de avalanşă. Acesta apare, în aceste zile, la peste 1.800 de metri altitudine. Temperaturile diurne au crescut la munte, iar în mai multe zone au fost semnalate precipitaţii. Unele sunt şi sub formă de ploaie.

„Riscul de avalanşă este mediu, fiind generat de temperaturile mai ridicate şi de ploi. Este posibil să apară avalanşe pe feţele lipsite de vegetaţie şi pe vâlcele. Zăpada s-a înmuiat şi poate să o ia la vale în orice moment”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Încă se mai poate schia în zona staţiunii Straja

Potrivit salvamontiştilor, încă se mai poate schia în zona staţiunii Straja. Săptămânile viitoare, însă, la munte este aşteptat un număr mare de practicanţi ai schiului de tură. Acestora li se recomandă să treacă pe la punctele Salvamont, unde vor primi sfaturi despre starea traseelor şi evoluţia vremii, conform Agerpres.

La acest sfârşit de săptămână, salvamontiştii efectuează servicii de permanenţă în toate staţiunile montate din judeţ şi la bazele Râuşor şi Alunii Negri.

Citeşte şi: Cutremur la granița dintre Turcia și Siria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS