21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate35 de morți după prăbușirea podelei unui templu din India

35 de morți după prăbușirea podelei unui templu din India

Cel puțin 35 de persoane au murit după ce, joi, au căzut cu tot cu podea în puțul care se afla dedesubt, în localitatea indiană Indore, relatează The Guardian.

S-a constatat că podeaua care acoperea puțul – o sursă de apă căptușită de scări – consta numai din plăci așezate peste un grilaj metalic.

O anchetă a fost declanșată cu privire la tragedie și familiile persoanelor decedate vor fi despăgubite, a declarat Narottam Mishra, ministrul de interne al statului Madhya Pradesh.

Un număr mare de credincioși, în principal femei și copii, au fost prezenți la templu joi pentru festivalul hindus Ram Navami, care celebrează ziua de naștere a zeității Lord Ram. Poliția a spus că podeaua subțire a cedat sub greutatea lor. Fântâna avea aproximativ 25 de picioare (7,6 metri) de apă în ea când au căzut.

Publicația The Times of India a raportat că a văzut documente care arată că autoritatea municipală din Indore a ordonat îndepărtarea podelei improvizate în ianuarie, deoarece era periculoasă, dar a dat înapoi când hindușii locali au protestat.

O tragedie similară a avut loc în noiembrie anul trecut în statul Gujarat, din vestul Indiei, când 135 de persoane – majoritatea femei și copii – au murit în râul Morbi.

Citește și: 200 de percheziții la persoane care au luat pe nedrept bani pentru cazarea refugiaților

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS